Vau viatjar amb nosaltres desde...

Vau viatjar amb nosaltres desde...
Gràcies a tots!!!

dilluns, 8 de febrer del 2010

Una ciutat feta del material amb el que es fabriquen els somnis…

Així ens definia la lonely aquesta ciutat al nord-oest de Tailàndia, i aquesta frase, junt amb la fotografia que l’ acompanya ens van animar per canviar els plans i pujar a donar-hi una ullada…


Mentres estàvem a la furgoneta, jo dubtava que hagués estat una bona idea…què podia ser tant maco per valer la pena les hores de malestar i mareig que estàvem passant?

Un cop a terra i sense que el cap ens rodés, havent menjat i descansat una estona, vam arribar al llac Nong Jong Kham i desde l´altre cantó vam poder veure el conjunt de temples i chedis que ens havien fet arribar fins aquí…vam anar rodejant les aigües fins arribar a l´entrada principal.

Al primer temple hi regnava una tranquilitat esfereïdora, tres monjos llegien el diari a una taula de fora, una noia estava asseguda davant d´un altar resant, uns senyor passejava pel recinte i només se sentia el crec-crec de la fusta que grinyolava sota els seus passos tenyits dels colors que la llum agafava al passar pels diferents vidres de les finestres.

A fora, una Chedi daurada com el sol omplia l´espai entre el temple i el llac. Era una estructura compacta, forta, brillant, rodona i completa… al seu costat, l´acompanyava una chedi platejada com la lluna i fràgil i treballada com el paper que hi ha sota els pastissos.

Uns passos més endavant, al segon temple…hi ha tres monjos jovenets escombrants a fora, tenen més ganes de jugar que de res més… a dins, un buda inmens presideix la sala.

Jo crec que amb aquest moment ja n´hagués tingut prou per redimir el viatge en furgoneta…però quan comença a amagar-se el dia i apareix la nit, la imatge del temple il.luminat amb bombetes, com si fós la nit de Sant Joan, és encara més preciosa.

Només ho supera l´instant en què fem volar el nostre gratong sawan, una llanterna del cel amb triple funció: recollir fons pel temple, demanar un desig i fer que qualsevol que vegi l´estel lluminós volar esgrimeixi un ohhhhh i deixi la vista perduda fins que el puntet desapareix…

Així doncs, ara puc dir amb certesa, que ha valgut molt la pena venir a veure la ciutat construïda amb el material dels somnis…ara aquesta frase, per a mi, té sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada