Vau viatjar amb nosaltres desde...

Vau viatjar amb nosaltres desde...
Gràcies a tots!!!

divendres, 5 de febrer del 2010

Baan Chang

Baan = casa
Chang = Elefant

Avui hem passat tot el dia al Baan Chang Elephant Park, una organització que recull elefants que han estat explotats en circs o malalts i organitza dies de training per a guiris per tal que aprenguem l´ofici de mahout. Quan vam reservar l´excursió ens va semblar molt cara (uns 50 euros per persona), ja que per exemple ara estem allotjats a un hostal ben cuco per 6 euros la nit (sense regatejar), però ha valgut la pena, per a nosaltres i pels paquidermis que veus ben tractats.

Després d´una primera sessió general hem alimentat als 11 elefants ( inclosos dos petits, un de 9 mesos i l´altre de dos anys) amb plàtans i canya de sucre. Vaja, els hi hem portat les llaminadures, ja que el seu menjar principal és herba, a raó d' uns 200 quilos diaris.

A la majoria els hi donàvem a la boca i notaves la seva llengua suau com recollia el menjar i l´engullia, era una sensació molt xula...després ens han ensenyat a pujar i baixar de l´elefant i les 3 ordres bàsiques:

bai: perquè vagin endavant
Kwei: perquè girin cap a un costat
Haw: perquè parin

Amb l´emoció hem menjat com afamats la sopa, l´arròs amb pollastre i la fruita que ens han donat i som-hi tots amunt d´un elefant! Nosaltres hem portat a la Shampoo, l´elefanta amb qui havíem fet els primers exercicis i la veritat és que s´ha portat molt bé! hem donat un rulu per la jungla...(bé no calia portar machete, i seguíem tots un caminet...), però hi havia pujades i baixades i vegetació diversa...la que no es menjaven ells, quedava com a decorat...a mig camí hem fet una parada per estirar les cames i allà ens hem cagat tots...un parell d´elefants s´han encabritat i s´han posat a bramar...feia la seva impressió...

De tornada al campament hem entrat amb ells al spa (en aquest cas, bassal de fang i bonyigues diverses) i hem estat fregant-los i jugant amb ells a tirar aigua...

Realment és terapèutic passar un dia amb animals...i si són tant lindos com els elefants...millor.

P.D. pels Avatar-freaks: la cua dels elefants és com el seisei (la unió navi-natura).

8 comentaris:

  1. Ei! No pareu, eh! què guai que sona tot! Això dels elefants ha de ser maco. Ja he vist Avatar, i sí, em va agradar, quina naturalesa més bonica! Els humans hi hauríem d'estar més en contacte!
    Mire, tranquila que la meva falera currante és transitòria (mai dura més d'uns dies). Quan tornis, en farem molts de tes!
    Per sort ja és divendres a la tarda i d'aquí a una estona comença el cap de setmana. A veure si ens envieu una miqueta de sol. Petons! Mireia

    ResponElimina
  2. Ep nois aventurers!!

    Us envio un petó des de Barcelona. Nois quina enveja de viatge, lo dels elefants és molt bonic!!!Maria

    ResponElimina
  3. aqui aprofitant el delay per contribuir amb un puntet nou al mapa.. els elefantets que lindo.. ens ha faltat però alguna foto d'aquelles de 'risa' on sortiu amb cara de empanadillus al costats dels animalons no? (tipo les d'australia amb els koales... :))
    mua desde salt lake city!!!

    Laia :)

    ResponElimina
  4. per cert, veig al pingu cabizbajo... que no l'heu portat a veure els elefants?
    jiji
    L

    ResponElimina
  5. ostres nens! quina passada! Molt xuli tot el que esteu fent!
    Nos avui anem a veure AVATAR! :)

    Petó!!

    ResponElimina
  6. Eo!!!
    Ja veig que us ho esteu pasaant ben bé! quina sort! Aprofiteu però torneu aviadet que em teniu ben abandonada!
    Ferrish! Torna aviat que m'estic deshidratant després d'1 setmana sense fer aigües...
    Ja parlem!
    Sílvia.

    ResponElimina
  7. hola sil, que tal? retirem el que t' acabem d' enviar per mail! et demanavem si ens seguies pel blog! el fer ta,be esta mig deshidratat...pero ell no para de beure aigua! un peto dels 2 i ens veiem la stemana que ve!!

    ResponElimina
  8. Ja em quedo tranquil·la que veig que veieu les meves aportacions ;)
    Passeu fotos de les platges i així ens podem morir d'enveja!!!
    Ja anem parlant!
    Sílvia.

    ResponElimina